Noe å glede seg til

Sondre Lerche til Terminalen

Sondre Lerche runder av sitt underlige suksessår med ny single, Deluxe-utgave av Patience, og miniturné med band. 12. november kommer han til Terminalen.

Etter å ha avsluttet sin imponerende 40-konserter lange soloturné på Svalbard forrige helg, samler Sondre endelig sine musikere for eksklusive konserter med fullt band i november.

23. oktober slippes Patience Deluxe, som i tillegg til originalplaten, inneholder fire uutgitte sanger fra samme innspillingsprosess, samt to live-opptak med Kringkastingsorkestert, deriblant en gåsehudfremkallende versjon av Årets låt-kandidaten «Why Would I Let You Go». Og allerede nå slippes en helt ny slagkraftig og hektende låt, «I Could Not Love You Enough».

Patience er et av årets mest kritikerroste album, med terningkast 6 i VG, femmere i Aftenposten, Dagbladet og Dagsavisen, samt stor begeistring i Morgenbladet, Klassekampen og Subjekt.

Allerede i forkant av utgivelsen stod Sondre frem som en av landets mest løsningsorienterte og allsidige artister i koronatiden. Midt i mars var over 80 000 mennesker innom da han strømmet sin Brakkekonsert direkte fra stuen. I april fulgte han opp med en elegant TV-konsert med Kringkastingsorkesteret fra Store Studio. I begynnelsen av mai markerte Sondre den gradvise åpningen av landet med å spille syv sagnomsuste konserter for 20 publikummere om gangen i Emanuel Vigeland Mausoleum, til terningkast 6 i flere aviser.

For å feire Patience-slippet inviterte han 35 publikummere til konsert på Fløibanen i Bergen — og filmet forestillingen Patience Live, som nylig ble vist på NRK, med band og kor i Håkonshallen. Deretter la han mutters alene i leiebil ut på den omfattende og i stor grad utsolgte Solo Patience-turneen, som nylig ble viet en egen artikkel i amerikanske Rolling Stone Magazine.

I høst slipper Sondre også barneboken «Snømannens jul» sammen med illustratør Victoria Sandøy på Cappelen Damm. Lerches begeistrede essaysamling «Alle sanger handler om deg» fra januar utkom nylig i pocketutgave og som lydbok, lest av forfatteren selv, på Flamme forlag og Storytel.

I et utfordrende år for både publikum og bransje har Sondre Lerche stått frem som en av landets desidert mest kreative, arbeidsomme og vitale artister, både på plate og scene. Nå gleder Sondre og bandet seg til å avrunde Patience-året med ny musikk og helaftens konserter i Bergen, Trondheim, Ålesund og Oslo.

Anmeldelser av Patience (album):

"Hver eneste låt evner å sette forventninger som nesten uten unntak overgås"
VG, 6/6

“Dette er utvilsomt et mesterverk.”
Musikknyheter, 10/10

“Med «Patience» går Sondre Lerche dypere inn i den nysgjerrige, eksistensielle søken som har resultert i en av Norges mest imponerende popkataloger”
NRK, 5/6

“A musical masterpiece”
Atwood Magazine, 10/10

“Sondre Lerche is quietly releasing some of the best and most interesting pop music of his era”
Allmusic

“Patience joins its predecessors, Please and Pleasure, to form a loose trilogy that stands as the finest work of Sondre Lerche's career.”
Popmatters

Dører: 21:00
Show: 21:30
ID: 18

Pris: 299,-
Billetter: https://tikkio.com/tickets/19549-sondre-lerche-terminalen
Billetter i salg fredag 25. september kl. 10.00.

Foto: Jen Steele

Sondre Lerche
12. november
Terminalen Byscene
Dører: 21:00
Show: 21:30
ID: 18
>
x