Noe å glede seg til

Sløtface gratiskonsert under Ålesund Live

Se et av landets råeste liveband på Molo lørdag 30. mai. Gratis inngang.

Stavanger-bandet Sløtface har for lengst markert seg på det norske punkpop-kartet, og kan blant annet huke av Spellemannpris (Beste Rock), utenlandsturné (-er), Netflix-synkronisering (hello, Sex Education!), triple j (fra Down Under, ja!) samt øvrig skrytbar radio-oppmerksomhet i Europa fra to-do listen.

Bandet, som i dag består av vokalist Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommeslager Nils Jørgen Nilsen, fikk stor fart på karrieren etter deres deltakelse i Urørt i 2015. Kort tid etter herjet de plakatene på noen av landets største festivaler, inkludert Øyafestivalen og Pstereo. Det tok heller ikke lang tid før det store utland også fattet interesse for gjengen, som nå er i midten av 20-årene. Dette resulterte blant annet i hyppige radiospillinger i både Storbritannia og Australia i tillegg til lovord fra publikasjoner som The Guardian, Billboard og The Fader. For å nevne noen.

Lovord har nemlig også blitt spredt her til lands, hvor Dagbladet blant annet kunne melde etter fjorårets konsert under Øyafestivalen at “Om vi hadde hatt et sånt band i Norge i 1978 hadde den lokale rockhistorien sett annerledes ut.”

Nåtiden har nok også sett noe annerledes ut hvis det ikke var for Sløtface. Med vokalist Haley Shea sine hardtslående tekster som ofte omhandler de “typiske mannlige indie-historiene fra et kvinnelig perspektiv” har bandet tydelig markert seg som et av de mest aktive norske bandene både når det kommer til feminisme, miljø og politiske standpunkt. Og aktivismen tas videre inn i 2019 som er året for ny musikk fra kvartetten. Det må feires at syv år har gått siden vokalist Haley, Tor-Arne, Lasse Lokøy og tidligere trommeslager Halvard Skeie Wiencke blåste glød i det som i dag har blitt Sløtface. Senere har bandet fått med Nils Jørgen Nilsen som tok over bak trommesettet etter at Halvard valgte å gå nye veier i fjor.

31. januar 2020 slipper bandet sitt andre album.

23:00 Slutface

CC: gratis

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Sløtface
30. mai
Ålesund Live
Molo Brew
23:00 Sløtface
CC: Gratis
>
x