Noe å glede seg til

Musikkprisen - Stem på din favoritt

VINN PLATEINNSPILLING I LEGENDARISKE OCEAN SOUND RECORDINGS, SPILL PÅ MUSIKKONFERANSEN TRONDHEIM CALLING OG SPILL STADIONKONSERT UNDER JUGENDFEST.

OM MUSIKKPRISEN

Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse som arrangeres som et samarbeid mellom Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre, AMFI Moa og Sunnmørsposten. Vinneren av Musikkprisen får spille inn musikken sin i Ocean Sound Recordings og spille åpningskonsert under Jugendfest på Color Line Stadion, samt spille konsert under musikkonferansen Trondheim Calling.

Musikkprisen gir en unik mulighet for deltakerne til å få vist frem musikken sin for et stort publikum. Siden oppstarten har Musikkprisen vært en konkurranse for band/artister med tilknytning til Møre og Romsdal, men fra 2016 har band og artister fra hele landet kunne delta.

Påmeldingsfristen for Musikkprisen 2019 er søndag 26. mai.

Fra 27. mai og frem til søndag 9. juni kan en stemme på alle de påmeldte bidragene

Mandag 10. juni kåres 3 finalister og onsdag 19. juni kåres vinnerne på Terminalen Byscene i Ålesund.


REGLER

Musikkprisen er en sjangeruavhengig musikkonkurranse der band og artister i alle aldre kan delta. For å være med må man stille med en låt som som en selv har rettighetene til – samt delta med egenkomponert materiale.

Vi sender tre finalister til finalen og alle deltagere må derfor være innstilt på å ta turen til Ålesund dersom de skulle bli blant de heldige finalistene. Om bandet/artisten ikke kan være til stede under finalen,vil finaleplassen gå til en annen artist. Under finalen på Terminalen spiller hver av finalistene tre låter.

STEM PÅ DIN FAVORITT

Din stemme kan være avgjørende for at din favoritt vinner Musikkprisen 2019.

Når vinneren kåres, teller publikumsstemmene og jurystemmene 50% hver. Onsdag 19. mai vil de bli holdt en storstilt finale på Terminalen Byscene i Ålesund hvor vinneren av Musikkprisen 2019 kåres.

Du kan stemme på så mange låter du bare vil, men det er kun mulig å avgi én stemme per låt i døgnet.

VINN PLATEINNSPILLING I LEGENDARISKE OCEAN SOUND RECORDINGS, SPILL PÅ MUSIKKONFERANSEN TRONDHEIM CALLING OG SPILL STADIONKONSERT UNDER JUGENDFEST.

Vinneren av Musikkprisen får én uke studiotid i Ocean Sound Recordings, spillejobb på Color Line Stadion under Jugendfest og spillejobb under musikkonferansen Trondheim Calling. Studioet er lokalisert på den lille øya Giske utenfor Ålesund. Ocean Sound Recordings har siden 2009 opparbeidet seg et rykte som et av landets beste innspillingsstudioer og med sin rike utstyrspark og unike beliggenhet, tiltrekker studioet seg musikere fra hele verden. Det er en lang rekke band og artister som har benyttet studioet, blant andre Arcade Fire, Flume, A-HA, Sigrid, Karpe Diem, Travis, Nils Petter Molvær, Sampha og Highasakite.

Vinneren av Musikkprisen får også spillejobb under Jugendfest. Jugendfest er den største pop - og rockfestivalen nord for Oslo og arrangeres på Color Line Stadion i Ålesund. Over to dager besøker rundt 24.000 mennesker festivalen. Artister som har besøkt Jugendfest er blant mange andre Kygo, 50 Cent, David Guetta, Avicii, Kvelertak, Rival Sons, Roxette. Jugendfest arrangeres i år fredag 19. og lørdag 20. august.I tillegg til dette får vinneren også spille under musikkonferansen Trondheim Calling. Konferansen handler om å feire ny musikk og se framover, nye sjangermessige fenomen som er i ferd med å bryte seg opp av undergrunnen, å styrke vår musikkregion og hjelpe aktuell musikk fram i lyset. Musikkprisvinneren blir en del av programmet under Trondheim Calling

TIDLIGERE VINNERE

Siden oppstarten i 2008 har Musikkprisen vært med på å fostre frem flere talentfulle band og artister fra Møre & romsdal. Samtlige vinnere har i ettertid på hver sine måter gjort seg bemerket. Følgende band/artister har vunnet Musikkprisen. Dina Misund, Musth, Mikhael Paskalev, Highasakite, Man Get Out, Padawan, Ine Hoem, Amanda Tennfjord, Cashmere Factory, Revolt og Isak Shorty.

PROFILERT FAGJURY

ASBJØRN SLETTEMARK

MUSIKKJOURNALIST

Asbjørn Slettemark er en av landets mest profilerte og anerkjente musikkjournalister. Han har blant annet vært programleder for Lydverket på NRK, han ledet metal-programmet Pyro på NRK P3 i over ti år og han har vært dommer i Idol på TV2.

KRISTIN WINSENTS

MUSIKKSJEF NRK P13

Kristin Winsents er for mange stemmen en forbinder med god musikkjournalistikk på radio. Hun har i en årrekke jobbet i diverse musikkprogrammer på NRK radio og hun er nå musikksjef i radiokanalen NRK P13.

KATHRINE SYNNES FINNSKOG

DIREKTØR MUSIC NORWAY

Kathrine Synnes Finnskog har jobbet i norsk musikkbransje i en årrekke, både i plateselskap og som artistmanager. Kathrine er basert i Oslo, og er i dag direktør for Music Norway, en stiftelse opprettet av Kulturdepartementet, med formål å legge til rette for eksporttiltak og internasjonal profilering av norsk musikk.

SILJE HALSTENSEN

MUSIKER

Silje Halstensen er musiker og best kjent under navnet Bendik. Hun har gitt ut en rekke kritikerroste album og er ved flere anledninger nominert til Spellemannprisen. Silje har bred erfaring som utøvende musiker og deler gjerne sine erfaringer med andre.

TERJE ERSTAD

JURYFORMANN

Terje har lang fartstid i musikkbransjen, både som musiker og som medarbeider i plateselskap. Han er daglig leder i Ocean Sound Recordings, og vil dermed jobbe tett med vinneren av Musikkprisen. Terje har en brennende interesse for musikk og god innsikt i et bredt spekter av musikalske sjangere.

EMILIE ALICE DYB-WAAGAN

AMFI MOA

Emilie Alive er representant for vår samarbeidspartner Amfi Moa, hvor hun til daglig jobber for Name It. Hun er en musikkelsker med allsidig musikksmak og hun har god oversikt og kompetanse om de fleste sjangere.

Hun har selv erfaring som sanger og har studert jazzmetodikk og sang.

MARIE LINDQVIST KVERNENG

SPAREBANKEN MØRE

Marie er representant for vår Samarbeidspartner Sparebanken Møre. Hun er fra Ålesund, og jobber som rådgiver i bankens næringslivsavdeling. Hun har en stor lidenskap for musikk, og er en ivrig konsert- og festivalgjenger.

EIRIK MELING

SUNNMØRSPOSTEN

Eirik Meling fra Haugesund er tidligere kultur- og nyhetsjournalist i Sunnmørsposten, nå vaktsjef. Har stor musikkinteresse og flere år bak seg i musikkpris-juryen.

Foto: Johannes Lovund

Musikkprisen 2019
Vinn innspilling og stadionkonsert
Påmeldingsfrist: 26. mai
>
x