Noe å glede seg til

Musikkprisen er i gang

Meld deg på nå!

Det er spesielle tider for alle. Også i kulturlivet er 2021 et år med mange store utfordringer på grunn av koronapandemien. Band og artister får ikke spilt for publikummet sitt og mange må sette en strek over planene sine for 2020 og også dette året. Musikkprisen er i hovedsak en nettbasert konkurranse og vi ønsker å rulle i gang også i år. Vi vil få frem band og artister som fortjener å nå målene sine, som vil spille inn musikken sin og en dag stå på scenen og spille for mange mennesker.

OM MUSIKKPRISEN

Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse som arrangeres som et samarbeid mellom Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre og Sunnmørsposten. Vinneren av Musikkprisen får spille inn musikken sin i Ocean Sound Recordings og spille åpningskonsert under Jugendfest på Color Line Stadion, samt spille konsert under musikkonferansen Trondheim Calling.

Musikkprisen gir en unik mulighet for deltakerne til å få vist frem musikken sin for et stort publikum. Siden oppstarten har Musikkprisen vært en konkurranse for band/artister med tilknytning til Møre og Romsdal, men fra 2016 har band og artister fra hele landet kunne delta.

Påmeldingsfristen for Musikkprisen 2020 er søndag 28. februar.

Fra mandag 1. mars og frem til og med søndag 21. mars kan en stemme på alle de påmeldte bidragene

Mandag 22. mars kåres 3 finalister og7. april kåres vinnerne under finalen i Ocean Sound Recordings. Finalen blir avviklet uten publikum til stde, men blir også i år streamet på SMP.no

REGLER

Musikkprisen er en sjangeruavhengig musikkonkurranse der band og artister i alle aldre kan delta. For å være med må man stille med en låt som som en selv har rettighetene til – samt delta med egenkomponert materiale.

Vi sender tre finalister til finalen og alle deltagere må derfor være innstilt på å ta turen til Ålesund dersom de skulle bli blant de heldige finalistene. Om bandet/artisten ikke kan være til stede under finalen,vil finaleplassen gå til en annen artist. Under finalen på Terminalen spiller hver av finalistene tre låter.

STEM PÅ DIN FAVORITT

Din stemme kan være avgjørende for at din favoritt vinner Musikkprisen 2020.

Når vinneren kåres, teller publikumsstemmene og jurystemmene 50% hver. TDu kan stemme på så mange låter du bare vil, men det er kun mulig å avgi én stemme per låt i døgnet.

VINN PLATEINNSPILLING I LEGENDARISKE OCEAN SOUND RECORDINGS, SPILL PÅ MUSIKKONFERANSEN TRONDHEIM CALLING OG SPILL STADIONKONSERT UNDER JUGENDFEST


Vinneren av Musikkprisen får én uke studiotid i Ocean Sound Recordings, spillejobb på Color Line Stadion under Jugendfest og spillejobb under musikkonferansen Trondheim Calling og Jugendfest på Color Line Stadion.

TIDLIGERE VINNERE

Siden oppstarten i 2008 har Musikkprisen vært med på å fostre frem flere talentfulle band og artister fra Møre & romsdal. Samtlige vinnere har i ettertid på hver sine måter gjort seg bemerket. Følgende band/artister har vunnet Musikkprisen. Dina Misund, Musth, Mikhael Paskalev, Highasakite, Man Get Out, Padawan, Ine Hoem, Amanda Tennfjord, Cashmere Factory, Revolt, Kontrollert Kaos og Lizz.

PROFILERT FAGJURY

ASBJØRN SLETTEMARK

MUSIKKJOURNALIST

Asbjørn Slettemark er en av landets mest profilerte og anerkjente musikkjournalister. Han har blant annet vært programleder for Lydverket på NRK, han ledet metal-programmet Pyro på NRK P3 i over ti år og han har vært dommer i Idol på TV2.

KRISTIN WINSENTS

MUSIKKSJEF NRK P13

Kristin Winsents er for mange stemmen en forbinder med god musikkjournalistikk på radio. Hun har i en årrekke jobbet i diverse musikkprogrammer på NRK radio og hun er nå musikksjef i radiokanalen NRK P13.

KATHRINE SYNNES FINNSKOG

DIREKTØR MUSIC NORWAY

Kathrine Synnes Finnskog har jobbet i norsk musikkbransje i en årrekke, både i plateselskap og som artistmanager. Kathrine er basert i Oslo, og er i dag direktør for Music Norway, en stiftelse opprettet av Kulturdepartementet, med formål å legge til rette for eksporttiltak og internasjonal profilering av norsk musikk.

JOHANNA ALEM

HEAD OF EVENT & PROMOTION, UNIVERSAL MUSIC NORGE

Johanna Alem jobber som Head of Event & Promotion i Universal Music Norge. Med et sterkt ønske om å kombinere sin lidenskap for musikk og sitt brede nettverk innenfor lokal og internasjonal underholdningsbransje med en karriere, begynte hun i 2017 å jobbe som praktikant i Music Norway etter en PR og Markedskommunikasjon-utdanning ved BI. I løpet av sine to år i Universal Music har hun jobbet som PR & Promotion Manager for både norske og internasjonale artister, og nå som Head of Event & Promotion hvor hun blant annet jobber som presseansvarlig for Astrid S.

AMANDA TENFJORD

MUSIKER

Artisten Amanda Tenfjord er nytt jurymedlem i Musikkprisen. Hun har tatt pause fra medisinstudiene for å satse fullt og helt på musikken og blir regnet som et av de unge spennende navnene i norsk musikkliv. Amanda har selv deltatt i Musikkprisen og i 2015 gikk hun helt til topps i konkurransen

TERJE ERSTAD

JURYFORMANN

Terje har lang fartstid i musikkbransjen, både som musiker og som medarbeider i plateselskap. Han er daglig leder i Ocean Sound Recordings, og vil dermed jobbe tett med vinneren av Musikkprisen. Terje har en brennende interesse for musikk og god innsikt i et bredt spekter av musikalske sjangere.

ESPEN SØRLAND BJØRGE

SPAREBANKEN MØRE

Espen er representant for vår samarbeidspartner Sparebanken Møre. Han har en stor interesse for musikk og sees som oftes med headsettet på. ESpen er altetende når det kommer til sjangere, så lenge det er god musikk.

EIRIK MELING

SUNNMØRSPOSTEN

Eirik Meling fra Haugesund er tidligere kultur- og nyhetsjournalist i Sunnmørsposten, nå vaktsjef. Har stor musikkinteresse og flere år bak seg i musikkpris-juryen.

Musikkprisen
Nasjonal konkurranse
Vinn plateinnspilling og festivalopptreden
>
x