Noe å glede seg til

Musikkprisen er igang!

Meld deg på før 1. mai!

Vinn studiotid i Ocean Sound Recordings på Giske, hold stadionkonsert under Jugendfest på Color Line Stadion i Ålesund og spill under musikk-konferansen Trondheim Calling. Påmeldingen til Musikkprisen 2018 er nå i gang. Påmeldingsfrist er tirsdag 1.mai.

Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse som arrangeres som et samarbeid mellom Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre, AMFI Moa og Sunnmørsposten. Vinneren av Musikkprisen får spille inn plate i Ocean Sound Recordings, spille åpningskonsert under Jugendfest på Color Line Stadion og spille under Trondheim Calling.

Musikkprisen gir en unik mulighet for deltakerene til å få vist frem musikken sin til et stort publikum. Siden oppstarten har Musikkprisen vært en konkurranse for band/artister med tilknytning til Møre og Romsdal, men nytt av året er at band og artister fra hele landet kan melde seg på. Prisen vil fortsatt ha en regional forankring og det vil bli kåret både en nasjonal vinner og en vinner med tilknytning til Møre og Romsdal.

HVEM KAN DELTA?
Musikkprisen er en sjangeruavhengig musikkkonkurranse der band og artister i alle aldre kan delta. For å være med må man stille med en låt en selv har rettighetene til – samt delta med egenkomponert materiale. Påmeldingsfristen er 1. mai. Da legges alle påmeldte bidrag ut og en kan stemme frem sin favoritt. Mandag 14. mai kåres 3 finalister og fredag 25. mai kåres vinnerne på Terminalen Byscene i Ålesund. Under finalen spiller finalistene live foran juryen og publikum. Hver finalist spiller da tre låter hver.

STEM PÅ DIN FAVORITT 
Din stemme kan være avgjørende for at din favoritt vinner Musikkprisen 2018. Når vinneren kåres, teller publikumsstemmene og jurystemmene 50% hver. Den 25. mai vil det bli holdt en storstilt finale på Terminalen Byscene i Ålesund hvor vinneren av Musikkprisen 2018 kåres. Tre band/artister kommer til finalen og alle deltagere må derfor være innstilt på å ta turen til Ålesund dersom de skulle bli blant de heldige finalistene. Om en ikke kan stille, går finaleplassen videre til annet band eller annen artist. Du kan stemme på så mange låter du bare vil, men det er kun mulig å avgi én stemme per låt i døgnet.

PROFILERT FAGJURY
For at de som har meldt deg på Musikkprisen skal få mest mulig ut av sin deltagelse, har vi hentet inn en fagjury som består av bransjefolk og representanter fra Musikkprisens samarbeidspartnere. Sammen har de bred erfaring og mye kompetanse innenfor musikklivet og sammen med publikum skal de kåre vinneren av årets Musikkpris. Årets jury består av Asbjørn Slettemark (musikkjournalist), Kristin Winsents (musikksjef NRK P13), Kathrine Synnes Finnskog (direktør Music Norway), Tord Krogtoft (Øyafestivalen) og Terje Erstad (Ocean Sound Recordings/Momentium), Marie Lindqvist (Sparebanken Møre), Sofie Svanes Flem (Sunnmørsposten) og Vivian Blomvik (Amfi Moa).

TIDLIGERE VINNERE
Siden oppstarten i 2008 har Musikkprisen vært med på å fostre frem flere talentfulle band og artister. Samtlige vinnere har i ettertid på hver sine måter gjort seg bemerket. Følgende band/artister har vunnet Musikkprisen. Dina Misund, Musth, Mikhael Paskalev, Highasakite, Man Get Out, Padawan, Ine Hoem, Amanda Tennfjord og Cashmere Factory. Fra 2016 har deltagere fra hele Norge kunnet delta i Musikkprisen.

VINN STUDIOTID, STADIONKONSERT OG SPILL PÅ MUSIKKONFERANSE
Vinneren av Musikkprisen får studiotid i Ocean Sound Recordings, spillejobb under Jugendfest på Color Line Stadion og spillejobb under Trondheim Calling.

Ocean Sound Recordings har siden 2009 opparbeidet seg et rykte som et studio i verdensklasse og med sin rike utstyrspark og unike beliggenhet tiltrekker studioet seg musikere fra hele verden. Det er en lang rekke band og artister som har benyttet studioet, blant andre Arcade Fire, a-ha, Kygo, Sigrid, Flume,Travis, Karpe Diem, Nils Petter Molvær, Sampha og Highasakite. Vinneren av Musikkprisen får også spillejobb under Jugendfest 2018. Jugendfest er den største pop - og rockfestivalen nord for Oslo og arrangeres på Color Line Stadion i Ålesund. Over to dager besøker rundt 24.000 mennesker festivalen. Artister som har besøkt festivalen er blant mange andre Kygo, 50 Cent, David Guetta, Avicii, Kvelertak, Rival Sons og Roxette. Jugendfest 2018 arrangeres 17. og 18. august.

I tillegg til dette får vinneren også spille under musikkonferansen Trondheim Calling. Konferansen handler om å feire ny musikk og se framover, nye sjangermessige fenomen som er i ferd med å bryte seg opp av undergrunnen, å styrke vår musikkregion og hjelpe aktuell musikk fram i lyset. Vinneren blir en del av det offisielle programmet.

Foto: Johannes Lovund

Musikkprisen 2018
Frist 1. mai
Vinn studiotid, stadionkonsert og spill på musikkonferanse
>
x