Noe å glede seg til

Kristian Kristensen spiller på Giske

"Han med Norges vakreste stemme" kommer til Sommerfesten lørdag 29. juni.

Noen reiser ut i verden for å finne inspirasjon. Kristian Kristensen derimot, han vendte seg hjemover. På gutterommet i Harstad fant han inspirasjonen han trengte for å lage musikken som nå har blitt til hans første album.Fire år etter 26-åringen med den trollbindende stemmen ble kronet med tittelen Årets Urørt, er han snart klar for å slippe sin første fullengder. Det har dog ikke vært noen hvileår for harstadværingen. Han har sluppet to EP-er til stor glede for både fans og radiolyttere, reist landet rundt på flere norgesturnéer med utsolgte konserter, og spilt på festivaler fra nord til sør.

Men det var altså tilbake til nord han måtte for å finne inspirasjon til sitt første album. I desember 2017 pakket Kristian en stor koffert for å reise fra leiligheten i Oslo, til jul hjemme i Harstad. Han skulle bli noen måneder, til februar. Vintermånedene er ikke nødvendigvis kjent for å være noe oppløftende tid i Nord-Norge, med kulde og mørketid, men Kristian visste hva han gikk til.

Det er noe kjipt, men samtidig veldig vakkert med mørketida. Man trenger å kjenne litt på mørket i blant, og så trenger man å komme ut av det. Men akkurat da trengte jeg å være inne i det litt.

Ut fra mørketida kom han, glattbarbert og med en solid knippe nye låter. Gitarklimpringa på gutterommet betalte seg. Som den prisvinnende tekstkunstneren han er beskriver han det som en bro tilbake til sulten, kreativiteten og inspirasjonen. Han måtte finne rota i sin egen musikk, for å kunne skrive fortsettelsen.

Nå er han aktuell med ny magi. Det nye albumet «Kor vi ende» inneholder blant annet «Du ga mæ viljestyrke» og «Vokst opp». Alt ligger til rette for en vakker konsertopplevelse når han spiller på Giske lørdag 29. juni.

Billetter til Sommerfesten på Giske lørdag kjøpes her: https://tikkio.com/tickets/8487-sommerfesten-pa-giske-2019

Foto: Pernille Sandberg

Sommerfesten
29. juni
Pris: 499,-
ID: 18
>
x