Noe å glede seg til

Gnist varmer opp for Marcus og Martinus

Gnist-barnekoret tar sats og innleder nå et langsiktig samarbeid med Momentium. Som en kick-start på prosjektet varmer de opp for Marcus og Martinus under Minijugend i Ålesund den 19. august.

Foran et utsolgt Color Line stadion vil de modige førskolebarna i Gnist Barnehager varme opp for selveste Marcus og Martinus under Minijugend-festivalen i Ålesund. Men dette er mer enn bare et engangs-stunt. Gnist Barnehager har nemlig etablert et langsiktig samarbeid med Momentium under prosjekttittelen "Rockeringen". Prosjektet er et helt årshjul med musikkopplevelser og mestring, hvor barna gis muligheten til å erfare gleden av samspill, felleskap, komponering, innspilling og konsertopptreden.

-Det planlegges fem hovedaktiviteter gjennom året, sier prosjektleder hos Gnist, Heidi Pedersen. Musikk er en kilde til glede og energi, og musikk er med på å skape stemning. De planlagte aktivitetene skal gi barna opplevelsen av mestring og forståelse av gleden ved musikk og dens mangfoldighet. Musikk innehar også viktige elementer som rytme, tempo og dynamikk som er med på å stimulere språkutvikling.

-Vårt fokus er ikke bare på kreativitet og samspill, men også på sosial utvikling, vennskap og lek, sier Pedersen.

-Vi vet at musikk er en døråpner inn til menneskehjertet og med musikk skal vi bygge felleskap samtidig som det enkelte barn kjenner på trygghet og glede, fortsetter hun.

Det vil settes sammen et band med 2-3 utadvendte musikere, som sammen med Gnist sin egen musikkpedagog vil planlegge inspirerende workshops gjennom hele barnehageåret. Musikerne vil besøke de syv barnehagene som er med i prosjektet, og gjennomføre aktiviteter som kulminerer i Barnas Musikkdag på Giske. Her vil det både bli studioinnspilling i Ocean Sound Recordings og konsert for foreldre.

– Musikk handler ikke om å prestere eller konkurrere. Dette handler om at musikk er et felles språk som gjør det mulig for barn og voksne å finne glede i noe man gjør sammen. Vi er veldig stolte av samarbeidet med Gnist Barnehager, fordi barnekoret til Gnist i flere år har jobbet systematisk med å nettopp fremme disse verdiene ved musikk. Vi utgjør en god match og har satt sammen et prosjekt som helt klart kommer barna til gode, sier Lars Berg Giskeødegård, gründer i Momentium.

På bilder: Gnist, All Heart og Momentium.

Minijugend
19. august
Color Line Stadion
>
x