Noe å glede seg til

DYRK-konferanse på Terminalen

Lørdag 27. april blir det stor inspirasjonsdag for alle som liker eller har lyst å dyrke selv. Det er duket for den aller første DYRK-konferansen og arrangementet finner sted på Terminalen Byscene i Ålesund.

Billetter: https://tikkio.com/tickets/9093-dyrk-terminalen

Tid: 12:00-17:00
Fri aldersgrense
Pris: 299,-
Medlem Mitt Hageland: 199,-
Medlem Ålesund og omegn hagelag: 199,- 

Hvordan lykkes bedre med tomatene på balkongen, gulrøttene og salaten i pallekarmen, få maks ut av bærbuskene eller lurer du på hvilke grønnsaker er lettest å lykkes med for en nybegynner? Og hvordan kan man pode seg til flere eplesorter på ett tre?

Dyrking i egen hage eller balkong er mer populært enn på lenge! Har du allerede kastet deg på bølgen eller er du på nippet til å hive deg med? Bli med på årets store inspirasjonsdag DYRK!
Her kan du lære om en rekke temaer som er nyttige for deg som er helt fersk selvdyrker eller av den mer erfarne sorten. Vi får besøk av en rekke spennende foredragsholdere som gir deg innsikt og tips om de viktigste faktorene for å ha suksess på balkongen, i drivhuset, i hagen eller i vinduet.

Foredrag


Den beste jorden lager du selv
// Maria Berg Hestad
Sivilingeniør, trebarnsmor og grønnsaksdyrker
Hvordan skape jord på en enkel, effektiv og billig måte, som samtidig skaper mye flate og fordrer mikrolivet i jorden? Og hvordan kan man i en travel hverdag greie å holde en kjøkkenhage som skal forsyne familien med grønnsaker store deler av året?
Dyrk selv - hvordan og hvorfor
// Vibeke Evensen
Bioingeniør og gründer med lang fartstid innenfor økologisk dyrking og landbruk, og driver nå Toregarden Naturfarm, en økologisk familiegård i Velledalen Vibeke brenner for kortreist mat og er aktiv hos REKO-ringen i Sykkylven.
Til DYRK kommer hun for å snakke om hvordan du enkelt kan begynne å dyrke din egen mat - om det er mikrogrønt på kjøkkenbenken, i selvlaget jord i hagen eller ved å ta del i en andelsgård. Og ikke minst om hvorfor det er så viktig at flere av oss dyrker sin egen mat og handler fra de lokale bøndene.
Redd insektene - i hagen og i verden!
// Endre Harnes
Nordnorsk seriegründer og leder/gründer for prosjektet Farmest - et initiativ for å berge verdens insekter.
Under DYRK forteller Endre engasjert om utfordringene vi står ovenfor når det gjelder å opprettholde biologisk mangfold og hva du som hobbydyrker kan gjøre for å gi de aller aller minste i samfunnet bedre levevilkår – et vinn-vinn prosjekt for både kloden og hagen din.
DYRK
27. april
Terminalen Byscene
Tid: 12:00-17:00
​Fri aldersgrense
​Pris: 299,-
​Medlem Mitt Hageland: 199,-
​Medlem Ålesund og omegn hagelag: 199,-
>
x