The September When

​The September When er, som det heter i alle tv-reklamene, tilbake. En mann short, riktignok, men ‘it is what it is’. I august kommer de til Jugendfest!

Men hvorfor nå? “Noen spurte om vi ville ha en spillejobb”, sier Morten Abel, “og det ville vi”. Noen ganger er det så enkelt. Forrige gjenforening, for ti år siden, begynte med det samme spørsmålet, og resulterte i en spektakulær konsert i Vågen i Stavanger foran 20 000 siddiser, ny plate innspilt i Provence på rekordtid, og en 50-jobbers turné som kulminerte i Oslo Spektrum i mars 2009.

I 2019 er det tretti år siden den første plata kom ut, og ti år siden sist TSW var på veien. I 2013 mistet vi Morten Mølster, det gode mennesket fra Våland. Hvem som får utfordringen med å plukke opp hansken har vært et vanskelig valg, for å si det mildt. Det er rett og slett en jobb for to. Vi har landa på et par musikanter som til sammen kan videreføre den musikalske nysgjerrigheten som Morten sto for, og samtidig ta med noe av seg sjøl inn i det laget av individualister som The September When alltid har vært.

Det blir et spennende år, og vi gleder oss.

1987 The September When startes av Morten Abel, Helge Hummervoll og Tor Øyvind Syvertsen.
1988 TSW konsertdebuterer på klubben Achaia i Strandgaten i Stavanger.
1989 Det første, selvtitulerte, albumet kommer ut.
1990 Stene Osmundsen og Gulleiv Wee kommer inn i bandet. Mørten Mølster overtar for Tor Øyvind Syvertsen.
1991 “Mother I’ve Been Kissed” kommer ut i mars, til et ras av sekser-anmeldelser. Bandet spiller langt over 100 konserter, og gjør datidens store festival-troika Midtfyn, Roskilde og Kalvøya i løpet av samme oval-helg.
1992 TSW flytter til London for et tre-måneders låtskrivings- og øvings-opphold. Spiller inn tredjeplata i danske PUK Studio.
1993 “One Eye Open” kommer ut, igjen til strålende anmeldelser. TSW turnerer med en frekvens og produksjon som ingen i Norge har gjort før. Spiller support for Alannah Myles på en to-ukers turné i Tyskland. Årets Spellemann.
1994 The September When spiller inn og gir ut fjerde-plata “HuggerMugger”, bandets mestselgende plate. Gulleiv Wee slutter i bandet og blir erstattet av Torkild Viig.
1995 Bandet spiller for til sammen 123 000 mennesker, på en fem-ukers tysk support-turné for Fury In The Slaughterhouse.
1996 TSW tar pause på ubestemt tid. Samlealbumet “Absolute The September When - Prestige de la Norvége” setter foreløpig punktum.
2002 Samleplata “The Best Of TSW”.
2008 Gjenforening i Vågen, Stavanger 28. August. Plata “Judas Kiss” kommer ut allerede i desember.
2009 Norgesturné avsluttes 7. mars i Oslo Spektrum. Festivalrunde sommeren samme år.
2011 Foreløpig siste konsert, i Bjergstedparken i Stavanger. 2013 Morten Mølster 31.03.64 - 14.01.13
2019 The September When gjenforenes, og fredag 16. august spiller de på Jugendfest.

x