Sweden

Sweden (bandet, inte landet) spilte på Sommerfesten for to år siden. Vi gleder oss over at de vil ta turen tilbake til Giske lørdag 1. juli!

Sweden er norske og spiller kraftpop med svenske aner.

Sweden lengter tilbake til 90-tallet da de lånte pappas bil og dro til Svinesund for å kjøpe lösgodis og sigaretter. Til dagene de hørte på Popsicle og drømte om å komme inn på SoWhat! Nå har de pakket nittitallsnostalgien i catchy og umiddelbare popmelodier med en god dose melankoli på toppen. Men ikke tro at det blir klissete av den grunn. sweden får deg til å synge ukontrollert med på refrengene du ikke helt kan, til å dele ut overivrige «man hugs» til naboen i baren og til å endelig ville plukke opp skateboardet igjen.

Kjernen i Sweden er Christian Spro (The Dogs,Doopy, Beezewax, Palermo) og Fredrik Gretland (The Cumshots, Tennessee Beats, Datsun), og sammen med et påheng av kompiser har de laget et album med fengende låter, store refrenger og følelsen av å henge ut med kompiser på andre siden av grensa. Det er som om Andreas Mattsson skulle ringt på og spurt om du vil være med på pub, som om Brainpool skulle spille gig på den lokale klubben, og som at Starmarket nettopp har gitt ut skive.

Vi gleder oss til et gjensyn med Sweden på Giske lørdag 1. juli.

Se hvilke andre artister som er klare HER

Sommerfesten
Lørdag 1. juli
Scene: TBA
Konsertstart: TBA
>
x