Sløtface

Stikkord: Energi, ungdommelighet og feministiske tekster.

Sløtface er kanskje større i utlandet enn i Norge, men likevel vant de pris for årets norske gruppe i 2017 hos Gaffa. Vokalist Haley Shea ble dessuten nevnt som en av de kuleste rockeartistene i verden av musikkmagasinet Kerrang!, akkurat nå.

I høst ga Sløtface ga ut albumet «Try Not To Freak Out» til strålende kritikker både internasjonalt og her hjemme. De siste årene har bandet turnert massivt internasjonalt, både på egne headlinerturneer og som support for The Cribs og Los Campesinos! Da de ga ut albumet «Try Not To Freak Out» sto et samlet internasjonalt og norskt pressekorps bak dem, og hyllet deres poppunk, som verken er redd for å uttrykke holdninger eller meninger.

Selv fortalte Sløtface følgende om albumet:
- Det handler om å være i 20-årene og det å egentlig ikke vite hva du gjør med livet ditt. Det handler om angst og skyldfølelse og å alltid kjenne på at det du gjør er litt feil. Akkurat som du alltid er på feil sted.
- Vi ville fortelle de typiske mannlige indie-historiene fra et kvinnelig perspektiv, understreker Sløtface.

2017 ble et stort år for Sløtface allerede før albumet ble sluppet i september. Stavangerbandet har fått massiv oppmerksomhet i utlandet, med over 6000 spillinger på internasjonale radiokanaler, inkludert ukentlige spillinger fra Annie Mac, Huw Stephens og Phil Taggart på BBC Radio 1 og listing på triple j i Australia. Bandet har blitt hedret av musikksteder og aviser som The Guardian, The Fader, Billboard, NME, Noisey, Rocksound, Paste Magazine, CLASH og Consequence of Sound.

Samtidig har Sløtface, som består av vokalist av Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommis Halvard Skeie Wiencke stadig bemerket seg her hjemme siden de var med i Urørtfinalen i 2015. Bandet har opptrådt på flere av Norges største festivaler (Øya, Pstereo, Slottsfjell), sluppet EPene «We’re Just OK» (2014), «Sponge State» (2016) og «Empire Records» (2016) med kontinuerlig støtte fra radiokanaler som NRK P3 og P13.

2018 startet bra for Sløtface, med Spellemann-nominasjon i kategorien Rock i godt selskap med Motorpsycho, Erlend Ropstad og Torgeir Waldemar.

7. juli kommer Sløtface endelig til Giske, og du kan glede deg til moderne punkrock direkte ut fra Rogaland.

Spleisepass kan kjøpes på Momentium-appen eller Tikkio

Foto: Martin Høye

Sommerfesten på Giske
Øygardshamna, Giske
Peace, love & understanding på Giske!
x