Nils Petter Molvær

Klar for Sommerfesten på Giske lørdag 29. juni.

Molvær regnes som jazzmusiker, men det er nok ingen tilfeldighet at de tre Spellemannsprisene han har mottatt, alle har vært i såkalt åpen klasse og ikke i jazzkategorien. Ei heller at han hører med blant de norske jazzartistene som har hatt størst kommersiell suksess – både hjemme og ute.

Nils Petter Molvær (fra Langevåg) er en norsk jazztrompetist, komponist og produsent. Han betraktes som en pioner i å kombinere jazz og elektronisk musikk. Molvær vokste opp i Sula på Sunnmøre og ble kjent med musikk i tidlig alder gjennom faren, jazzmusikeren Jens Arne Molvær. I 1979 begynte han å studere ved Trondheim Musikkonservatorium, og fra 1982 ble han medlem av bandet Masqualero, sammen med den jevnaldrende saksofonisten Tore Brunborg og den mer rutinerte komp-seksjonen bestående av Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen. Bandet eksisterte i 10 år, ga ut fire album og vant tre Spellemannpriser.

I 1997 debuterte Molvær som soloartist på plate, med albumet Khmer for den tyske kvalitetslabelen ECM. Platen var blant de første vellykkede eksperimentene med å kombinere jazz med samplere og lydbehandlere, breakbeats, ambient og house. Med et salg på over 200 000 eksemplarer ble Molvær umiddelbart en ettertraktet konsertattraksjon i hele Europa. For albumet fikk han Spellemannprisen 1997 i åpen klasse og året etter fikk han Gammleng-prisen i klassen jazz. Senere har han fulgt opp med en rekke plater i samme ånd. Han har mottatt Spellemannprisen 2000 for Solid Ether og Spellemannprisen 2005 for Er. Begge i åpen klasse. I 2010 ble han tildelt Edvardprisen i åpen klasse for albumet Hamada.

Lørdag 29. juni skaper han magi på Giske under Sommerfesten.

Billetter kjøpes her: https://tikkio.com/tickets/8487-sommerfesten-pa-giske-2019

Foto: Peder Otto Dybvik

x