Isak Shorty

Ålesundsrapperen lager fest på Color Line Stadion 18. august!

Isak Shorty har et helt spesielt ønske som artist. Han ønsker å endre måten man går på.

Isak Shorty har bare så vidt begynt å slippe musikk. Det har likevel skjedd en hel del rundt rapperen fra Ålesund. Det som begynte med enkelt studioutstyr på gutterommet og coverlåter, eskalerte fort til låter på Spotify, han har egenutgitte singler som «Venna», «Vil ikke Snakke Med D» «Om du vil» og «Vito», som alle ble sluppet i løpet av 2017.

Med singlene fant Isak Shorty stadig mer frem til sin egen stil, godt hjulpet av bestevenn og samarbeidspartner Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret. Ivarjord og Kvamme begynte samarbeidet sitt via Internett, og fant tonen umiddelbart lenge før de hadde møttes i virkeligheten. Da Isak endelig møtte ham i Stavanger satte de seg rett ned og jobbet med låten som ble «Vito» til de ble ferdige.

-Vi bare connecta med en gang, forteller Isak.

Isak Shorty slapp singelen «Gjengting» i mars 2018. Den samme våren vant han Musikkprisen 2018. Den nasjonale musikkonkurransen arrangeres som et samarbeid med blant annet Momentium som står bak Terminalen Scene, Sommerfesten på Giske, Jugendfest og Ocean Sound Recordings i Ålesund. Juryen som stemte ham frem besto blant annet av juryformann Terje Erstad fra Momentium, Kathrine Synnes Finnskog fra Music Norway, Kristin Winsents fra P13, Asbjørn Slettemark og Tord Krogtoft fra Øyafestivalen

Isak er ikke i tvil om at det er det største som har skjedd ham.

-Det ga meg motivasjon, og jeg følte at jeg fikk en bekreftelse på at jeg kan få det til. Jeg vet det er stor konkurranse, og det var helt sykt å vinne. Jeg trodde ikke på det.

For Isak Shorty handler musikk om en mulighet til å ta opp ting man ikke nødvendigvis tenker så mye på.

-Jeg ønsker å lure det inn i hodet til lytteren. Samtidig vil jeg være ironisk og humoristisk, og jeg liker at det er lekent. Det faller lettere på plass da, sier han.

Å rappe på norsk kommer som et naturlig ønske om å treffe publikum, og utnytte muligheten i språket.

«Rap kan være veldig fin poesi, da lyrikk og tekst er en stor del av sjangeren. Jeg er glad i å skrive, og liker energien som ligger i hiphop. Jeg liker at man kan bli så inspirert av å høre på hiphop at det kan få deg til å tenke og ha en totalt annerledes syn på noe. Jeg vil at musikken min skal få lytteren til å handle annerledes, at du sitter igjen med en følelse.

-Jeg ønsker å endre måten du går på.

Isak Shorty spiller på Øyafestivalen 8. august 2018 og Jugendfest (med fullt band) 18. august.

Billetter til Jugendfest 2018 kjøps på Momentium-appen eller Tikkio

Foto: Viktor Mauren Rekdal

x