Ina Wroldsen

Ina Wroldsen har som låtskriver skrevet hits for flere av verdens største stjerner, men i den siste tiden har hun vokst fram som en internasjonal popstjerne. Vi er veldig glade for at hun besøker Giske lørdag 1. juli!

Ina Wroldsen, født 29. mai 1984, er en norsk artist og internasjonal låtskriver. Hun startet sin karriere som artist men begynte raskt å skrive musikk for andre artister. Som låtskriver har hun hatt stor suksess og er i dag en av de mest ettertraktede på sitt felt. Hun har mottatt flere BMI/ASCAP priser for sitt arbeide og har også vært nominert til flere BRIT award og Spellemannspriser. Artister som Calvin Harris, Shakira, Jess Glynne, Clean Bandit, Sean Paul, Demi Lovato, Britney Spears, Anne Marie, The Pussycat Dolls, Shontelle, James Arthur, Leona Lewis, Little Mix, The Saturdays og One Direction har benyttet seg av hennes låtskrivertalent.

I de siste årene har Ina også gjenopptatt sin karriere som artist. Sammen med islandske Arnthor Birgisson etablerte hun i 2012 elektropop-duoen Ask Embla og i 2013 ga de ut albumet Northern Lights. Dette ble kun utgitt i Norge, hvor det ble et av de mest streamede album det året.

Hun har siden det fortsatt sin karriere under eget navn og gitt ut Aliens (2014), Rebels (2015) og senest Lay it on me i april 2016. Sistnevnte ble utgitt som et samarbeide med den norske produsent-duoen Broiler og klatret raskt til nr 2 både på Spotify og VG-lista.

I 2015 valgte Calvin Harris & The Diciples å gi ut Ina`s låt How Deep Is Your Love med hennes demovokal. Dette ble en av de mest streamede/nedlastede/spilte sanger i verden dette året. I 2016 har hun vært vokalist på diverse verdenskjente DJ`s utgivelser, - inkludert Sigma og nå sist Martin Solveigs single PLACES.

Det siste året har Ina også gjort seg bemerket som dommer i den norske versjonen av Idol. Med sin genuine interesse for musikk og for å finne og utvikle nye talenter, har dette vært en utfordring hun har satt stor pris på.

Selected Discography
Calvin Harris + Disciples - How Deep Is Your Love
Clean Bandit - Rockabye
Jess Glynne - Hold My Hand
Shakira - Empire
Demi Lovato - Lionheart
James Arthur/Shontelle - Impossible
Cover Drive - Twilight
Britney Spears - He About To Lose You
Cobra Starship feat. Sabi - You Make Me Feel That…
Pussycat Dolls - Hush Hush

Ina Wroldsen har skapt mange magiske øyeblikk med sine låter og rørende stemme de siste årene. Nå kan du oppleve henne live under Sommerfesten på Giske lørdag 1. juli. 

Ina Wroldsen
Sommerfesten på Giske
Scene: TBA
Konsertstart: TBA
>
x