Noe å glede seg til

Momentium

Momentium

Momentium holder til på Giske utenfor Ålesund, i Øygardshamna, og ble etablert i 2008 av fetterne Ante og Lars Giskeødegård. Selskapet har de siste årene vokst kraftig, og er i dag en betydelig aktør innen kulturnæringen i Norge. 

Selskapet opererer innenfor flere felt som konseptutvikling, planlegging, booking, markedsføring, frivillighåndtering, økonomi, sponsorpleie, event, arrangementsutvikling og gjennomføring. Momentium er mest kjent for sine tre festivaler; Ålesund Live, Sommerfesten på Giske og Jugendfest, som alle finner sted på Sunnmøre. I 2015 hadde de tre festivalene et totalt besøkstall på over 45.000, noe som gjør Momentium til en av Norges største festivalarrangører. 

I tillegg er Momentium sentral i driften av Ocean Sound Recordings på Giske, og i 2015 åpnet selskapet Øygardshallen på Giske og Terminalen Byscene i Ålesund sentrum. I sitt første driftsår ble 120 konserter arrangert på Terminalen og stedet hadde til sammen over 55.000 besøkende.

Momentium har et tett og godt samarbeid med næringslivet, både lokalt og nasjonalt. Disse bedriftene bidrar til festivalene økonomisk, og er kjent for et stort og kreativt engasjement. Momentium utvikler i samarbeid med sine partnere merkevarebyggende aktiviteter både i tilknytning til, og utenom festivalene. Mange av våre samarbeidspartnere inviterer kunder og ansatte med på festivalene, som igjen skaper engasjement og interesse for kultur i vår region. Vi ønsker at våre samarbeidspartnere skal involvere de ansatte i bedriften mest mulig i samarbeidet.

Som en konsekvens av dette arbeidet har Momentium hele tre ganger blitt nominert i Sponsor & Eventforeningens årlige prisutdeling. Både i 2013 og 2014 ble selskapet nominert til Årets Sponsorobjekt sammen med andre prestisjetunge aktører, og i 2014 vant Momentium prisen for Årets Innovasjon. Momentium vant også prisen for Årets kulturaktør på Nordvestlandet i 2013 og ble samme år nominert til Årets reiselivsbedrift (!) i Møre og Romsdal. Arbeidet med å skape kampanjer for samarbeidspartnere ble etterhvert av så stort omfang at det gav rom for å opprette et nytt selskap under Momentium-paraplyen - All Heart - som jobber med markedsføring gjennom sosiale kanaler. 

I tillegg til festivalene organiserer Momentium eventer og tilstelninger for våre samarbeidspartnere og andre aktører i vår region. Sommeren 2016 arrangerer selskapet sammen med Aafk den største konserten som har vært på nordvestlandet når Elton John holder konsert på Color Line Stadion for 15.000 mennesker. 

I 2017 startet Momentium mikrobryggeriet Molo Brew som er lokalisert i den gamle tollbua på Storneskaia like ved Terminalen. 

Prosjekt Events

Vi arrangerer store og små events for store og små aktører.

> Mer
Prosjekt Øygardshallen

Øygardshallen på Giske

> Mer
Prosjekt Øygardshamna

Senter for kulturnæring

> Mer
Prosjekt Festivaler

Momentium er en av Norges største festivalarrangører

> Mer
Prosjekt Terminalen

Sjangeruavhengig byscene i Ålesund

> Mer
Prosjekt Musikkprisen

Fremme lokale talenter

> Mer
x