Noe å glede seg til

Terminalen kan bli Årets helårsarrangør

I 2015 vant Terminalen Byscene den gjeve prise «Årets nykommer» og nå er scenen i Ålesund nominert til finalen i kåringen av «Årets helåsarrangør» for 2016.

Fredag 3. mars er det igjen duket for den tradisjonsrike prisutdelingen under by:Larm hvor ”Årets helårsarrangør” og ”Årets festival” for konsertåret 2016 skal krones. 2016 var et sterkt år for det norske livefeltet og nominasjonene har igjen vært rekordhøye.

Finalistene til Årets helårsarrangør 2016: Rockeklubben i Porsgrunn, EnergiMølla, Rockefeller, Terminalen Byscene, og Union Scene.

Finalistene til Årets festival 2016: Oslo World Music Festival, Parkenfestivalen, Slottsfjell, Vinjerock og Miniøya.

De fem finalistene til prisen er klare etter at fagjuryen har avsluttet sitt arbeid. Nå er det opp til medlemmer og kollegaer i konsert-Norge å avgjøre hvem som kan smykke seg med heder og ære etter prisutdelingen på Parkteatret fredag 3. mars. Stemmeskjema publiseres torsdag 16. februar kl. 14.00.

«Det er rett og slett stor stas å bli nominert til denne prisen», sier daglig ved Terminalen Byscene Synnøve Sandnes. Hun understreker at det ligger knallhardt langsiktig arbeid til grunn for å komme dit Terminalen er i dag. «Fra dag én har vi hatt fokus på at Terminalen skal være en sjangeruavhengig scene hvor alle besøkende skal føle seg velkommen."

Enighet i fagjuryen

- Juryen skulle gjerne skrytt på seg lugging, kjefting og smelling, men har i stedet vært overraskende enige om hvem som skal få kjempe om prisen Årets Konsertarrangør. Juryen har valgt både stort og smått, rart og alminnelig, sentralt og provinsielt, og håper at nettopp det skal speile det voldsomme mangfoldet som finnes i den norske kulturfaunaen.

Fagjuryen:

Silje Halstensen er artisten Bendik. I 2016 ga hun ut albumet Fortid som fikk spellemannsnominasjon i kategorien Årets Popsolist, hun ble stemt frem som Årets Norske Soloartist i Gaffaprisen og sammen med bandet spilte hun over hundre konserter over hele landet i 2016.

Sondre Justad er artist og låtskriver fra Henningsvær i Lofoten. Høsten 2015 slapp han debutalbumet, Riv i hjertet, som ble nominert til tre Spellemann-priser og lå over ett år på den offisielle albumlisten. I 2015 og 2016 var han nærmest sammenhengende på turné og var innom både små klubber og store festivaler, og ble i november nominert til Årets live under P3 Gull.

Kim Robin Klev er for tiden fast kritiker i Dagbladet, men har også flere års erfaring som musikkskribent for NRK P3, ENO og Jazznytt. Han liker å tro at bra musikk gjør oss til bedre mennesker.

Erlend Buflaten er presseansvarlig i Music Norway, samt prosjektleder for Master-programmet og jobber aktivt med rekruttering i musikkbransjen. Han samarbeider med de regionale kompetansesentrene for musikk, og har vært med på å utvikle programmene Mentor, Master og Session, som henvender seg til unge bransjetalenter. Erlend er også tidligere ansvarlig redaktør av Radio Nova.

Norske Konsertarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut kollegapriser til dyktige arrangører i konsert-Norge og i år deles det ut følgende priser for fjorårets innsats: Årets festival, Årets helårsarrangør, Årets plakat, Årets konsertbilde og Årets nykommer.

Årets prisutdeling finner sted på Parkteatret i Oslo 3. mars (under by:Larm). Tilstede er medlemmer, samarbeidspartnere og bransje til storslått prisutdeling og feiring av konsertåret 2016.

Foto: Johannes Lovund

Terminalen Byscene
Konsertscene
Keiser Wilhelmsgate 6
>
x