Noe å glede seg til

Sommerkveld med Postgirobygget

​Det blir ikke sommer uten Postgirobygget. I tjue år har de gledet tusenvis av publikummere med et stadig større repertoar av sanger om sol, øl og solbrune jenter – sanger som både yngre og eldre publikum kan, elsker og synger med på. Fredag 11. august er de tilbake på Terminalen!

I kjølvannet av noen få konserter med et tulleorkester og to demoCDer med 48 nye sanger på norsk, ble det startet et band i studentmiljøet i Trondheim (NTNU) på midten av nittitallet. DemoCDene bar titlene Vennligst lukk døren og Rivd, og gikk under prosjektnavnet Postgirobygget, fordi Arne en gang hadde sommerjobb i Oslo og tittet på dette bygget daglig. De ble svært populære. Fra studentmiljøet spredde de seg rundt i hele landet, og via andres hender til plateselskaper. Prosjektet var ment som en gøyal adspredelse fra studiene, og var så godt som nedlagt senhøsten 1995.

I løpet av en uke i desember ringte plutselig de fire største plateselskapene i Norge til Arne og ville skrive avtale. Valget falt likevel på Norske Gram i Trondheim, etter et stort engasjement fra selveste Åge Aleksandersen.Debutplaten "melis" lanseres et halvt år senere, i juni 1996. Den selger oppunder 200 000 fysiske eksemplarer, og plate nummer to må utsettes fordi "melis" ligger sammenhengende mer enn 70 uker på toppen av VG lista.I dag, etter 20 år på veien, har bandet gitt ut 9 album, holdt cirka 1000 konserter og inntar radioen, strømmetoppen og folkesjelen med sommersangene hver eneste sommer.

Vi er vel i ferd med å innføre en tradisjon når Postgirobygget kommer tilbake til Ålesund og Terminalen denne sommeren også. Og vi liker det!

Dørene åpner kl 20
Konsertstart ca kl 21.30
ID: 18
Postgirobygget
11. august
Terminalen Byscene
Dørene åpner kl 20
Konsertstart ca kl 21.30
ID: 18
>
x