Noe å glede seg til

Bokbad med Åsne Seierstad og Thomas Giertsen

Ikke bare er hun en New York Times- bestselgende forfatter, hun har en av vår tids sterkeste journalistiske penner. I et eksklusivt møte med en annen gigant, humorist, stand-up komiker og skuespiller Thomas Giertsen, snakker Åsne Seierstad om sin siste bok "To søstre" på Terminalen torsdag 9. mars.

Hvordan kunne to velintegrerte, skoleflinke norske jenter ende opp som IS-bruder i Syria?

"To søstre"
Historien om to ungjenter fra Bærum som reiser til Syria og en desperat far som forsøker å finne dem. En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria. På jakt etter døtrene tar faren seg inn i det borgerkrigsherjede landet, en reise som skal føre ham inn i områder kontrollert av Den islamske staten (IS).

Dette er bare starten. I To søstre går Åsne Seierstad, den bestselgende og kritikerroste forfatteren av Bokhandleren i Kabul og En av oss, løs på et av de viktigste og mest kompliserte spørsmål i vår tid. Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom oppvokst i Vesten? Hva førte de to søstrene fra Kolsås til Kalifatet? Hvem er Ayan og Leila?

Som få andre makter Åsne Seierstad å komme tett på personene hun skriver om. To søstre er både historien om jentene som dro, et land i krig og om en familie som splintres. Det er også en fortelling om oss, i Norge i dag.

I tillegg til å fortelle historien om søstrene og faren sin desperate kamp for å finne dem, vil Seierstad og Giertsen se nærmere på hvorfor muslimsk ungdom oppvokst i Vesten blir radikalisert.

Dørene åpner kl 20
Showstart ca kl 21
ID: 18

Pris: 299,-
Billetter: https://tikkio.com/tickets/1920-bokbad-med-asne-seierstad-og-harald-eia-terminalen

Bokbad "To søstre"
9. mars
Terminalen Byscene
Dørene åpner kl 20
Showstart ca kl 21
ID: 18
>
x