Maria Mena

Det er snart 10 år siden Maria Mena spilte på Sommerfesten for første gang. Da lot hun en stor promotur i Europa vente for å spille på den lille vennefesten på Giske. Vi er så heldige å ha fått besøk av Maria flere ganger siden det. I 2017 kommer hun endelig tilbake!

Hele Norges Maria Mena trådte i fjor frem fra stillheten med sitt syvende studioalbum «Growing Pains». Albumet var en ærlig og nydelig beskrivelse av å finne seg selv i en situasjon hvor livet blir snudd på hodet. Mena har en unik evne til å formidle et nyansert følelsesspekter, og i motsetning til mange andre tør hun å vise det frem. Tittelsporet kategoriserer Mena selv som den mest essensielle låta på albumet, og forklarer at noe av det viktigste hun har lært er å finne i den.

Maria Mena fikk sitt gjennombrudd som 16-åring da hun skrev «My Lullaby» om foreldrenes skilsmisse. Siden da har hun befestet posisjonen som en av Nordens mest suksessrike artister med låter som «You Are The Only One», «Just Hold Me», «Miss You Love», «All This Time» og «Belly Up» for å nevne noen. Julesangen «Home For Christmas» har også blitt noe av en moderne klassiker i Norge.

Maria har vært en inspirasjonskilde for artister både i Norge og utenlands. Sam Smith uttalte blant annet til Q Magazine i sommer at han er en stor fan! Kanye West er også blant hennes fans. Hun har vært høyt på hitlistene i Europa, Sør-Amerika og Asia, og har i løpet av 11 år fått et verdensomspennende publikum. Maria Mena har mottatt Griegprisen, Spellemannsprisen, og vært nominert til den tyske Grammy-prisen (Eccho Award). Fortsatt skriver hun alle sangene hjemme på kjøkkenet i Oslo.

Maria Mena får alle pophjerter til å banke, og vi minnes både konserten hun hadde på Terminalen i april og alle hennes tidligere opptredener på Sommerfesten med stor begeistring. Lørdag 1. juli tar hun turen tilbake til Giske, og vi gleder oss stort!

Maria Mena
Sommerfesten på Giske
Scene: TBA
Konsertstart: TBA
>
x